Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Vybavení

Druhy sluchátek a jejich funkce

Autor
Jakub
publikováno
22.12.2021

Sluchátka - příslušenství, které je dlouhodobě velkým fenoménem. Existuje mnoho druhů, které se liší kvalitou, funkcemi či konstrukcí. V dnešním článku si představíme jednotlivé typy a pomůžeme vám vybrat ty, které pro vás budou nejvhodnější a budou nejvíce vyhovovat vašim potřebám. 

Sluchátka - příslušenství, které je dlouhodobě velkým fenoménem. Existuje mnoho druhů, které se liší kvalitou, funkcemi či konstrukcí. V dnešním článku si představíme jednotlivé typy a pomůžeme vám vybrat ty, které pro vás budou nejvhodnější a budou nejvíce vyhovovat vašim potřebám. 

Sluchátka pro domácí použití a běžné činnosti jsou vhodné pro zábavu či práci na počítači. Herní sluchátka dominují kvalitním zvukem, obvykle obsahují také herní mikrofon, který byste k hraní mohli potřebovat. Díky těmto funkcím vám poskytnou skvělý zážitek ze hry. Existují také kancelářská sluchátka. Ta jsou také vybavena mikrofonem, ale oproti herním mají lehčí konstrukci, aby se s nimi dalo lépe pracovat. Můžete si vybrat buď sluchátka monofonní, která nechávají uživateli jedno ucho volné, kvůli zvukům z okolí, nebo můžete zvolit sluchátka stereofonní, která pokrývají obě uši a tlumí okolní zvuk. 


Pro sportovce se hodí sluchátka na sport. Existují speciální sluchátka na běhání, sluchátka s integrovaným přehrávačem či bezdrátová sluchátka. Existuje mnoho tvarů, ze kterých si můžete vybrat ten, který vám bude vyhovovat a nebude vám při sportování překážet. Můžete zakoupit pecky, špunty, sluchátka přes hlavu či za uši. Sportovní sluchátka jsou obvykle odolná proti vlhku. prachu. Tedy vlivům, které vás při sportu běžně potkají.

Velkým fenoménem dnešní doby jsou již zmíněná bezdrátová sluchátka. Vyrábějí se pro domácí použití, na ven i na sport. Na sluchátka máte často speciální krabičku, ze které je vyndáte a nemusíte se zabývat žádným kabelem. Tato krabička slouží zároveň jako dobíjecí stanice. Existují Bluetooth sluchátka, která umožňují připojení k telefonu, notebooku či tabletu. Mají však omezený dosah, obvykle 10m. Dále můžete zakoupit radiofrekvenční sluchátka, která mají dosah o mnoho delší a používají se spíše k televizím a stolním počítačům. Ta se hodí na domácí použití.

Při výběru sluchátek si nezapomeňte zjistit, jaké funkce vaše sluchátka mají a mohou mít. Obvyklou funkcí je ovládání hlasitosti, ze sluchátek, miktofon či aktivní potlačení okolního hluku (ANC). S touto funkcí budou sluchátka okolní šum redukovat, tak aby váš poslech byl stále kvalitní. Můžete také zakoupit sluchátka se složitelnou konstrukcí, abyste je mohli jednoduše přenášet. 

Při výběru dávejte pozor, zda jsou sluchátka kompatibilní s vaším zařízením. Existuje mnoho druhů a značek, dejte si s výběrem záležet, aby se každý váš poslech stal neobyčejným zážitkem. 


Další články